Populära Brädspel Online

Det finns många bra brädspel idag som inte involverar Fia med knuff eller Monopol. Spel som Talisman eller Settlers of Catan. Frågan är ju dock om man inte kan spela en del av dessa underbara spel online? Klart man kan! Kolla in denna lista och se vad som finns.

Ticket to ride

I detta spel så är man upp emot 5 spelare där man ska bygga järnvägar till olika städer. Man vinner genom att bygga enligt vad poängkorten säger, exempel är att bygga mellan Boston och Miami. Det finns bonuspoäng att få genom att klara av vissa special uppdrag som att ha längsta järnväg vid spelets slut. För att bygga behöver du samla på dig “tågkort” och på dessa kort ser du vilken färg du får bygga på. Spelet är lätt att lära sig och är otroligt roligt.

Settlers of Catan

Spelet handlar om att spelarna har hamnat på ön Catan och ska försöka bygga byar, städer, väger m.m. Detta gör man genom att samla ihop resurser som spannmål, lera och trä till exempel. Ju mer dy bygger desto mer poäng har du fått och den första spelaren till 10 poäng vinner. Simpelt, enkelt och underhållande. Detta är ett spel som man kan spel om flera gånger.

Talisman

Man spelar två eller flera och börjar genom att välja en av flera karaktärer. Därefter så ska man försöka med att vara den första spelaren till att ta sig till mitten och få härskarkronan som finns i mitten på brädet. Dock för att ta sig dit så behöver spelarna en talisman som låter dom korsa Eldsdalen. Spelet bruka ha en lång startfas där man går runt i de två första cirklarna och samlar på sig olika bonusar. Därefter kommer slutfasen där man tävlar om vem som kommer först till kronan.