Roulette strategi

roulettebordFör den som gillar att spela roulette så finns det ett stort antal olika roulette strategier att använda sig av och i slutändan bör man välja den man själv tror på allra mest. Denna gång har vi valt att titta lite närmare på två av de populäraste roulette strategierna.Målet med detta inlägg är att fördjupa oss i två utav de vanligaste roulette strategierna som finns tillgängliga så att du som läsare bättre kan avgöra vilken av dessa två som passar dig själv allra bäst. Vi kommer med andra ord inte alls att gå in på grunderna i roulette överhuvudtaget. Är du snarare ute efter en introduktion av spelet mer än någonting annat, rekommenderar vi dig istället vidare till nätcasinot Mr Green, som på ett lättförståeligt sätt introducerar dig till roulette och ger dig all den information som du kan tänkas behöva för att komma igång. Nåväl, låt oss nu gå vidare till det detta inlägg var tänkt att fokusera på. De två populäraste roulette strategierna tillgängliga för dig som spelare och vad vi anser om dessa!

Martingale

Om någon roulette strategi kan anses som den kändaste världen över så är det med allra största sannolikhet Martingale-systemet, även om en hel del människor inte vet om att det system de känner till heter just på detta sätt. Martingale-systemet går ut på att systematiskt vinna sin minimiinsats, om och om igen, som man därefter lägger åt sidan till potten för dagens totala vinstbelopp. De gånger du inte vinner så försvarar du din egen insats genom att dubbla den tills dess att du vinner igen och genom detta går jämt upp. När du väl vunnit återgår du till att återigen satsa minibeloppet och sedan så upprepar du detta mönster med två olika vägar beroende på vinst och förlust, under hela spelsessionen. Martingale-systemet brukar i folkmun även kallas för ”svar eller rött”, då det är detta som man vanligtvis placerar sina insatser på. Chansen att det ska bli antingen svart eller rött ligger nämligen i närheten av 50%, något som är vitalt för själva tanken bakom hela systemet. Vad man som spelare ska komma ihåg är att Martingale-systemet inte på något vis är ett bombsäkert sätt att vinna pengar, som en del får det att framstå som. Det kan onekligen generera fina vinster till den som spelar, men om oturen är framme så kan det även resultera i ett hårt bakslag där du tack vare dina ständiga dubblingar kommer förlora en större summa pengar. Det krävs även att du har en så pass stor bankrulle att du klarar av att dubbla minimibeloppet åtminstone en sådär 15 ggr och att maxinsatsen på bordet är nog hög så att det tillåter dig att göra så. Annars upphör systemet att fungera helt och hållet.

Paroli

Paroli-systemet är även det en omtyckt roulette strategi bland roulettespelare världen över och existerar dessutom i ett par olika varianter. På sätt och vis kan man säga att det är en omvänd version av Martingale-systemet. Den som använder sig av Paroli-systemet dubblar nämligen sin insats de gånger man vinner, plus att man även lägger till en extra minimiinsats. Man fortsätter sedan att göra så tills dess att den variant man använder sig av rekommenderar en att plocka hem vinsten och börja om från början. De gånger man förlorar så bibehåller man, till skillnad mot Martingale-systemet, insatsen på samma nivå. Tanken är att dra nytta av så kallade ”hot-streaks”, som då och då kan förekomma vid ett roulettebord och då profitera maximalt från dessa. Svagheten med systemet är att det inte finns någon garanti för att sådana ”hot-streaks” alls behöver uppstå, och de gånger de inte gör så kommer den som spelar helt enkelt att förlora pengar. Med det sagt så är Paroli ändå en aggressiv roulette strategi som vi personligen gillar bättre än Martingale-systemet, då det kan generera stora summor till spelaren om man har en extra tursam kväll.

Viktigt vilket system du än väljer

Det är viktigt att du som roulettespelare vet om det faktum att både europeisk och amerikansk roulette existerar. Kan du välja mellan de båda så bör du i 100% av fallen välja den europeiska varianten, då denna enbart har en grön nolla på roulettehjulet, medans den amerikanska varianten har två. Att ett roulettehjul har en extra nolla kanske inte låter som att det har speciellt stor betydelse, men tro oss när vi säger dig att så är fallet. Den extra nollan äter helt enkelt på din procentuella marginal och ger huset en större fördel än vad många inser.