Populäraste kortspelen på nätet just nu

dator_spel_42342343Kortspel kommer i många olika former. Alla spelas ju inte med vanliga spelkort utan har kort som specialtillverkats för just det spelet. Här tar vi en titt på några av de populäraste kortspelen man specifikt kan spela på nätet idag.

Poker

Poker och länge varit och förblir det troligtvis mest populära kortspelet i överlag, men det har sedan början av 2000-talet befäst sig som det största kortspelet på nätet med miljontals spelare världen över. Har man erfarenhet av poker men fortfarande inte testat spela det på nätet kan man hitta en mängd bra information och tips på sajten Poker.se. Detta inkluderar länkar till och recensioner av sajter som erbjuder poker över nätet.

Hearthstone

Så fort Blizzards kortspel Hearthstone kom ut formligen flockades folk till spelet. De som tidigare var bekant med WarCraft-världen var väldigt intresserad av hur detta spel egentligen skulle fungera och hur det skulle passa in. Någon skepticism som fanns innan spelet lanserades var dock snabbt över när det väl började spelas. Detta är nu ett av Blizzards flaggskepp och de har satsat en hel del på att utveckla, balansera och skapa nytt material till spelet. Det har dessutom växt upp en ganska ordentligt stor e-sportscen kring spelet.

Magic the Gathering

Magic the Gathering är troligtvis ett av de mest långlivade kortspelen på senare tid. Hearthstone kan på många sätt sägas ha inspirerats av Magic, men till skillnad från Hearthstone började Magic som ett kortspel med riktiga kort. Det har funnits sedan 1993 och dök för första gången upp på nätet 1997. Sedan dess har det kommit ut hela 14 dataspel som baserats på kortspelet och medan alla kanske inte har fått den bästa kritiken kan man inte förneka att som en spelserie har Magic varit väldigt populär och framgångsrik.