Recensionssajter på nätet

shutterstock_370367090Nätet är fyllt av folk som vill dela med sig av sina åsikter, detta är något som de flesta redan insett. Men medan somliga gör detta bara för att argumentera och reta upp andra finns det även de som gör detta för att helt enkelt sprida information och upplysa andra om bra och dåliga ting. Spelvärlden är speciellt bra på detta och har räddat många konsumenter från att köpa dåliga spel. Här tittar vi på några sajter som hjälper till med detta på ett sätt eller annat.

PC Gamer

Alla som spelar exklusivt på sin PC bryr sig sällan om spel som kommer ut till konsoler, de vill ha en sajt som är riktad just till dem. Detta har inte bara med att göra med hela ”PC master race”-situationen som dyker upp lite överallt, det finns faktiskt bra anledningar till detta. En PC består av komponenter från många olika tillverkare och man måste göra många speciallösningar för att få detta att funka på alla olika datorer som finns. Detta är varför man om spel som kraschar mycket oftare på en PC än på en konsol. Ett spel som har problem med detta kommer snabbt att pekas ut på en bra PC spelsajt.

Giant Bomb

När det kommer till att inte bara hitta recensioner utan allt möjligt spelrelaterad, gäller det att hitta en sajt som faktiskt gör allt detta med hög kvalité. Här kan man hitta recensioner så det står härliga till för alla typer av plattformar men även annat material som videos, podcasts och ett enormt forum där folk diskuterar alla möjliga spel- och icke-spelrelaterade ting.

Game Mob

Är man dock en av dem som egentligen bara spelar på mobilen får man ofta inte mycket information från vanliga spelsajter, mobilspelen blir ofta tryckt åt sidan för att göra plats för att de stora PC- och konsolspelen. Men det finns sajter som enbart fokuserar på mobilspel och bjuder på allt från förhandstittar och recensioner till guider och topplistor. Detta är helt klart de sajter man bör gå till om man letar information om mobilspel.